كيت تشخيص سريع كيفيت پخت كنجاله سويا با نام تجاري سوي تكت soytect

در خوراك دام وطيور يكي از منابع پروتئيني اصلي كنجاله سويا مي باشد كه اين ماده خوراكي داراي مواد ضد تغذيه اي زيادي از جمله مهاركننده تريپسين مي باشد كه در صنعت دام و طيور براي از بين بردن اين اثرات نامطلوب دانه سويا را بعد از روغن كشي به ميزان مناسب حرارت داده تا مواد ضد تغذيه ان كاهش يابد. براي ارزيابي ارزش كيفي سويا و كنجاله سوياي و ارزيابي اين مواد ضد تغذيه باقي ماننـــده در انها از روش هاي استاندارد ازمايشگاهي شامل تست حلاليت پروتئين، فعاليت اوره آزي كه بجاي برآورد ممانعت كننده تريپسين است، تست PDI و تست كرزول استفاده مي شود. علي رغم توصيه استفاده از اين روش ها براي ارزيابي نهايي كنجاله سويا ولي اين روش ها داراي معايبي شامل زمان طولاني براي ازمايش، هزينه بالا و در برخي موارد صحت ازمايش و… مي باشد كه نمي تواند باسرعت بيشتر نتايج را بيان كنند. در كارخانجات توليد خوراك دام، طيور وابزيان بدليل معايب ازمايشات فوق امكان براورد سريع ارزش كنجاله ورودي وجود نداشته و زمان زيادي نياز است تا كيفيت بار سوياي وارد شده به كارخانه بررسي و ازمايش شود بنابراين متخصصين مربوطه در پي روشي هستند كه بتوانند در كوتاه ترين زمان ممكن ارزش اوليه بار كنجاله سواي ورودي را با درصد صحت بالاي تاييد كنند تا در مرحله بعد و زمان كافي ارزش ان را با روش هاي اوليه مورد ازمايش قرار دهند. محصول و ايده اخير مي تواند طي 5 دقيقه ارزش كيفي كنجاله هاي ورودي را ارزيابي كند. در در صورت ورود يه كنجاله سويا سوخته يا به اندازه كافي فراوري نشده مي توان به ان شك كرد و از استفاده ان جلوگيري نمود تا بررسي و ازمايشات تكميلي انجام شود. به اين طريق از استفاده از كنجاله هاي با كيفيت نامطلوب جلوگيري مي نمائيم در نتيجه اثرات سوء اين منبع پروتئيني را براي دام وطيور كاهش مي دهيم.

زمينه فني محصول

کیت سوی تکت بر اساس سطح فعالیت آنزیم اوره آز اقدام به تعیین سطح ترکیب ضد تغذیه ای آنتی تریپسن می کند. از نظر متخصصان تغذیه و منابع علمی میزان انزیم اوره آز در کنجاله سویا نشان دهنده میزان ترکیب ضد تغذیه ای آنتی تریپسین است و این ترکیبات حساسیت یکسانی به حرارت دارند و فراروی حرارتی می تواند اثرات مشابهی در انها داشته باشد. بنابراین تعیین سطح آنزیم اوره آز نشان دهنده سطح آنتی تریپسین در کنجاله های سویا می باشد. اساس برخی از ازمایشات صورت گرفته در ازمیشگاه های خوراک دام و طیور در سطح دنیا اندازه گیری این انزیم و تغییرات pH است. اختراع حاضر با در نظر گرفتن این عوامل می تواند از طریق تعیین فعالیت اوره آز و تغییر رنگ ایجاد شده طرف زمان کوتاهی کیفیت اولیه محصولات کنجاله سویای ورودی به سیستم را تشخیص دهد.

مشكل فني و بيان اهداف محصول

 1-وجود کنجاله های سویای بد فراروی شده بعد از فرایند روغن کشی منجربه اثرات سوء در عملکرد حیوانات می شود

 2- بدلیل زمان طولانی برای تست های آزمایشگاهی برای تعیین کیفیت کنجاله های سویای ورودی به سیستم بسیاری از کارخانجات یا از انجام آزمایشات کنجاله سویا خود داری می کنند یا مجبور هستند از ورود بار کنجاله ارسالی تا حصول اطمینان و انجام تست ازمایشگاهی جلوگیری کنند که این عامل هم باعث افزایش هزینه و هم اتلاف زمان می شود.

3- معمولاً هزینه انجام تست های اولیه برای تعیین کیفیت کنجاله سویا (تست حلالیت پروتئین، فعالیت اوره آزی که بجای برآورد ممانعت کننده تریپسین است، تست PDI و تست کرزول) زیاد می باشد

هدف محصول و اختراع حاضر :

  1. تعیین کیفیت اولیه کنجاله های سویای ورودی به سیستم در کوتاه ترین زمان ممکن با دقت بالا و قابل قبول
  2. ایجاد اطمینان به متحصصین مربوطه برای ازیبابی اولیه یک بار اولیه در کارخانه و در صورت عدم اطمینان به بار ورودی با این تست می توانند کنجاله مربوطه را برای انجام ازمایشات بعدی نگهداری و در جیره حیوانات استفاده ننمایند
  3. تولید کیت تشخیصی کیفیت کنجاله سویا با دانش فنی داخل توسط متخصصین تغذیه دام و طیور که قابل رقابت با نمونه های مشابه داخلی و خارجی
  4. کاهش هزینه آزمایشات گسترده در زمینه تست های ازمایشگاهی
  5. تولید کیت با قیمت پایین و مناسب به شرایط داخل کشور

شرح وضعيت دانش پيشين و سابقه پيشرفت هايي كه در ارتباط با محصول ما وجود دارد

ایده اخیر با دانش فنی و مطالعات گسترده در این زمینه ازمایش و تولید شده است. دو محصول مشابه داخلی همانند این ایده می باشند ولی مسلماً روش کار اختصاصی خود را دارند و کسی از نحوی عملکرد ان اطلاعی ندارد و فقط مدعی می باشند که در زمان کمی از طریق تغییر رنگ ارزش کیفی کنجاله سویا رو مشخص می کند که در نوع خود قابل تقدیر می باشند و ایده حاضر نیز این افتخار را دارد که می تواند جز 3 مورد اول در ایران می باشد و رقیب جدی برای آنها خواهد بود. ایده حاضر نیز با تغیر رنگ ارزش کنجاله سویا رو مشخص میکند اما می توانیم اعلام کنیم دانش فنی این محصول کاملا بومی و منحصر بفرد می باشد که ضریب اطمینان روش حاضر با 90=R2  خواهد توانست عملکرد خود را نشان دهد. شایان ذکر است که نمونه آمرکایی (SOY-CHECK) در بازار کم بیش وجود داشته ولی قیمت آن بالا بوده و دسترسی ان در داخل با مشکلاتی همراه است. قیمت این محصول با توجه به دسترسی به مواد اولیه داخلی میتواند قابل رقابت با نمونه ای مشابه باشد. در اختراع حاضر کیفیت محصول بگونه می باشد که در زمان کم با ضریب اطمینان بالاتر بتواند عملکرد خود را نشان دهد.

ارائه راه حل براي مشكل فني موجود همراه با شرح دقيق و کافی و یکپارچه محصول

کیت تشخیص سریع کیفیت پخت کنجاله سویا با ضریب اطمینان بالا می تواند کیفیت اولیه کنجاله سویای فراروی حرارتی شده را تشخیص دهد. این اختراع کنجاله های مختلف را بصورت زیر درجه بندی می کند:

  1.  کنجاله سویای حرارت ندیده یا کم حرارت دیده: با استفاده از این کیت می توانیم مشاهده کنیم که تمام سطح کنجاله به رنگ قرمز یا ارغوانی دیده می شوند که در این صورت باید آزمایشات بیشتر (تست حلالیت پروتئین، فعالیت اوره آزی که بجای برآورد ممانعت کننده تریپسین است، تست PDI و تست کرزول) انجام شود
  2. کنجاله سویا با کیفیت قابل قبول: با کیت تشخیصی مشاهده خواهد شد که سطح تغییر رنگ (قرمز یا ارغوانی) نمونه حدود 4تا 5 درصد ( حدود 30 نقطه) می باشد که نشاندهند سطح قابل قبول حرارت دهی کنجاله سویا و سطح قابل قبول مواد ضد تغذیه ای ان می باشد.
  3. کنجاله سویا با کیفیت مناسب: با کیت تشخیصی مشاهده خواهد شد که سطح تغییر رنگ نمونه حدود 2تا 3 درصد ( حدود 15-20 نقطه) می باشد که نشاندهند سطح مناسب حرارت دهی کنجاله سویا و سطح پایین مواد ضد تغذیه ای ان می باشد.
  4. کنجاله سویا سوخته یا بیش از حد حرارت دیده: اگر تست این نمونه با کیت شناسایی هیچ گونه تغییر رنگی نشان نداد می تواند استنباط کرد دمای بیش از حد (over process) به نمونه داده شده است این نمونه به اصطلاح سوخته در نظر گرفته می شود ﻛﻨﺠﺎﻟﻪﻫﺎﻳﻰ ﻛﻪ زﻳﺎده از ﺣﺪ ﺣﺮارت دﻳﺪه اﻧﺪ اﻣﻜﺎن ﺗﺨﺮﻳﺐ ﻟﻴﺰﻳﻦ ﻳﺎ ﺳـﺎﻳﺮ اﺳـﻴﺪآﻣﻴﻨﻪ ﻫـﺎي ﺣﺴـﺎس ﺑـﻪ ﺣـﺮارت  و دناتره شدن پروتین ها را دارند که در این صورت باید آزمایشات بیشتر (تست حلالیت پروتئین، فعالیت اوره آزی که بجای برآورد ممانعت کننده تریپسین است، تست PDI و تست کرزول) انجام شود

توضیحات تکمیلی و نحوی عملکرد این کیت با تصاویر بیشتر و دقیق تر در زیر نمایش داده شده است:

نمونه دارای دانه سویای خام یا کنجاله سویای بدون حرارت دیده under process (اندازه ذرات 1 میلیمتر) نتیجه: به دلیل تغییر رنگ کامل نمونه تست شده با کیت نشان می دهد که نمونه حاضر حرارت ندیده و سرشار از مواد ضد تغذیه ای انتی تریپسین می باشد. بنابراین این گونه نمونه ها با این مشخصات با احتما 90 درصد مناسب تغذیه در دام و طیور نمی باشد

 

 

بيان واضح و دقيق مزاياي اختراع ادعايي نسبت به اختراعات پیشین
یک: تولید یک کیت شناسایی بر اساس دانش داخلی و منحصر به فرد که طی ازمایشات مختلف تولید و بومی سازی شده است
دوم: تولید از منابع داخلی و امکان دسترسی در داخل کشور
سوم: کیفیت بالا و توانایی تشخیص کیفیت کنجاله هاس سویا در شرایط مختلف و درصد خطای کمتر
چهارم: قیمت پایین تر
پنجم: جز 3 محصول اول اعلامی در کشور

 

نمونه دارای دانه سویای خام یا کنجاله سویای بدون حرارت دیده under process (اندازه ذرات 500 تا 850 میکرون) نتیجه: به دلیل تغییر رنگ کامل نمونه تست شده با کیت نشان می دهد که نمونه حاضر حرارت ندیده و سرشار از مواد ضد تغذیه ای انتی تریپسین می باشد. بنابراین این گونه نمونه ها با این مشخصات با احتما 90 درصد مناسب تغذیه در دام و طیور نمی باشد

 

کنجاله سویا بیش از حد حرارت دیده (حدود 15 دقیقه در دمای 150 درجه) نتیجه: تست این نمونه با کیت شناسایی هیچ گونه تغییر رنگی نشان نداد که می تواند استنباط کرد دمای بیش از حد (over process) به نمونه داده شده است این نمونه به اصطلاح سوخته در نظر گرفته می شود ﻛﻨﺠﺎﻟﻪﻫﺎﻳﻰ ﻛﻪ زﻳﺎده از ﺣﺪ ﺣﺮارت دﻳﺪه اﻧﺪ اﻣﻜﺎن ﺗﺨﺮﻳﺐ ﻟﻴﺰﻳﻦ ﻳﺎ ﺳـﺎﻳﺮ اﺳـﻴﺪآﻣﻴﻨﻪ ﻫـﺎي ﺣﺴـﺎس ﺑـﻪ ﺣـﺮارت  و دناتره شدن پروتین ها را دارند.

 

کنجاله سویا بیش از حد حرارت دیده (حدود 15 دقیقه در دمای 120 درجه) over process نتیجه: تست این نمونه با کیت شناسایی تغییر رنگی اندکی (1 تا 2 درصد یا 1 تا 3 نقطه تغییر رنگ) نشان نداد. این نمونه کنجاله سویا بدلیل تخریب بیشتر اسیدهای امینه حساس به حرارت جزء نمونه های غیر قابل قبول خواهد بود و برای استفاده از خوراک طیور و ابزیان توصیه نمی شود

 

کنجاله سویای نیشابور با 13 درصد رطوبت سطح پروتئین اندازه گیری شده 43 درصد. نتیجه: در نمونه تجاری تست شده با کیت تشخیصی مشاهده شد که سطح تغییر رنگ نمونه حدود 4تا 5 درصد ( حدود 30 نقطه) می باشد که نشاندهند سطح قابل قبول حرارت دهی کنجاله سویا و سطح قابل قبول مواد ضد تغذیه ای ان می باشد.

 

  1. کنجاله سویای حرارت داده شده در سطح استاندارد. نتیجه: در نمونه تجاری تست شده با کیت تشخیصی مشاهده شد که سطح تغییر رنگ نمونه حدود 2تا 3 درصد ( حدود 15-20 نقطه) می باشد که نشاندهند سطح مناسب حرارت دهی کنجاله سویا و سطح پایین مواد ضد تغذیه ای ان می باشد.

     

    بيان واضح و دقيق مزاياي محصول ادعايي نسبت به محصولات پیشین

    یک: تولید یک کیت شناسایی بر اساس دانش داخلی و منحصر به فرد که طی ازمایشات مختلف تولید و بومی سازی شده است

    دوم: تولید از منابع داخلی و امکان دسترسی در داخل کشور

    سوم: کیفیت بالا و توانایی تشخیص کیفیت کنجاله هاس سویا در شرایط مختلف و درصد خطای کمتر

    چهارم: قیمت پایین تر

    پنجم: جز 3 محصول اول اعلامی در کشور

     

    دیدگاهتان را بنویسید